kalau citer bab masak time hari kerja mmg yang cincai jer.. janji masak 2, 3 benda tuk mkn malam family. Petang semalam masuk sayur ni... Asparagus goreng belcan
Bawang putih 4 ulas
Bawang besar separuh biji (rumah ku mmg tak naik bawang kecik tu)
Cili padi - 8 tangkai
Udang kering sejemput (rendam kasi lembut dulu)
Belacan sikit
Sumer bahan ku blender sekali, goreng dgn minyak yg sedikit. Kalau nmpk kering, letak air sikit. Masak sampai semuanya lembut. Bau tak sah cakap la kan, bila dh blend belacan & udang kering... Kalau orang ade resdung confirm x leh makan... confirm bersin accummmm....
Asparagus ni kalau time dapat yang lembut tu, dari hujung ke pangkal sumer boleh ambik, tp kalau belah bawah tu keras, ambik part atas je la.. Aku & MK mmg suka sayur ni. Anak-anak seperti biasa la, tak makan...
0 comments:
Post a Comment